Luni - Sâmbătă10AM - 06PM
OfficesConstanța - Str.B.P.Hașdeu Nr.103 Et.2

Fereastra Sinelui

February 20, 20230

Ai simțit vreodată că nu te cunoști cu adevărat?

Fereastra Sinelui, cunoscută și sub numele de Fereastra lui Johari, este un exercițiu pe care îl puteți folosi pentru a te explora și redescoperi în relațiile tale. Te ajută să identificați domenii ale personalității și comportamentului tău de care poate nu ești conștient și te încurajează să te dezvoltați și să te îmbunătățești. În acest articol, vom explora modul în care Fereastra Sinelui poate fi folosită pentru a-ți debloca potențialul interior, pentru a construe relații armonioase și pentru a-ți transforma viața în bine.

Redescoperă-te pe tine însuți cu Fereastra Sinelui

Fereastra Sinelui sau (fereastra lui Johari) este un exercițiu dezvoltat de Joseph Luft și Harry Ingham în 1955. Acesta constă în patru cadrane care reprezintă diferite aspecte ale personalității și comportamentului tău. Aceste cadrane sunt: Sinele deschis, Sinele ascuns, Sinele necunoscut și Sinele orb. Prin înțelegerea fiecăruia dintre aceste cadrane, puteți obține o mai bună înțelegere a ta, a acțiunilor tale și ale celorlalți.

Cadranul “Sinele deschis” reprezintă aspectele personalității tale de care ești conștient și care sunt vizibile pentru ceilalți.

Cadranul Sinele Ascuns este format din părțile personalității tale de care ești conștient, dar pe care poți alege să le ții ascunse de ceilalți.

Cadranul Sinele Necunoscut conține aspectele din tine de care s-ar putea să nu fii conștient și pe care ceilalți le pot vedea.

În cele din urmă, cadranul Sinele orb se referă la părțile personalității tale pe care nici tu, nici alții nu le cunosc.

Transformă-ți viața prin creșterea conștiinței de sine

Odată ce ați identificat diferitele aspecte ale personalității și comportamentului tău, poți folosi fereastra sinelui  pentru a lucra asupra ta și a face schimbări pozitive. Examinând trăsăturile pe care le cunoșți și pe cele pe care le ascunzi, poți deveni mai conștient de comportamentele și credințele care te rețin. Această conștiință de sine nou descoperită te poate ajuta să preluați controlul asupra vieții tale și să înțelegi mai bine modul în care acțiunile tale îi afectează pe ceilalți oameni.

Deschizându-te și dezvăluind mai mult din Sinele tău ascuns, poți forma relații mai profunde și mai pline de încredere cu ceilalți. Poți deveni mai încrezător și mai confortabil cu tine însuți, ceea ce duce la creșterea stimei de sine și la un sentiment general mai mare de bunăstare. De asemenea, puteți folosi Fereastra Sinelui pentru a te provoca. Descoperind trăsături de care nu erai conștienț, îți poți dezvolta noi abilități și poțiți deveni mai deschis la noi experiențe.

Eliberarea potențialului interior cu Fereastra lui Sinelui

Fereastra Sinelui îți oferă o ocazie excelentă de a explora și de a afla mai multe despre personalitatea și comportamentul Tău. Identificând cadranele “Open”, “Hidden”, “Unknown” și “Blind Self”, poții obține informații despre motivațiile și tiparele tale de comportament. Poți folosi această autocunoaștere nou descoperită pentru a face schimbări pozitive în viața ta și pentru a vă debloca potențialul interior. Astfel, poți deveni mai încrezător și mai confortabil în propria piele și puteți construi relații mai profunde și mai semnificative cu oamenii din jurul tău.

Fereastra lui Sinelui este un instrument puternic de autodescoperire, creștere și armonizare a relațiilor. Te poate ajuta să te înțelegi mai bine pe tine, să îți deblochezi potențialul și să îți transformi relațiile și implicit viața în bine. Așadar, dacă ești în căutarea unei modalități de a obține o înțelegere mai profundă a ta și a comportamentului tău, Fereastra lui Sinelui este un bun punct de plecare.

Pentru a descoperi cauza provocărilor tale din relații , apasă pe butonul VREAU SĂ LUCRĂM.

Dacă ești o persoana hotărâtă care este dispusă să depună efortul necesar apasă butonul de mai jos pentru a face o programare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

IULIAN SAVIUCCOACH & TRAINER
Sunt alături și te ghidez pas cu pas .
Te ajut sa identifici sabotorii din relațiile tale și blocajele de comunicare.
Prin ședințe de coaching, cursuri intensive si programe penrsonalizate pe nevoia ta.
Social media
COACH & TRAINERIulian Saviuc
Sunt alături și te ghidez pas cu pas .
Te ajut sa identifici sabotorii din relațiile tale și blocajele de comunicare.
Prin ședințe de coaching, cursuri intensive si programe penrsonalizate pe nevoia ta.
LOCAȚIAUnde mă gasești?
https://iuliansaviuc.ro/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map-1.png
Ne gaseșți aiciSocial media

Copyright by Say Computers. Toate drepturile rezervate.

Copyright by Say Computers.Toate drepturile rezervate.

Verified by MonsterInsights